måndag 31 oktober 2011

Vintern närmar sig med stooora steg...


Och det är redan dags att ta fram vinterjackan. Kände att jag ville ha något roligt färgglatt till min svarta jacka så jag sydde några sjalar till i olika fina färger och mönster. Några dregglisar blev det idag oxå...

Tyget är från mjuka tyger. 

söndag 30 oktober 2011

På besök hos Lilja Johanna...

Ja så heter den affär som numera säljer vissa av Made by Emmas saker :) . De hade premiäröppning i lördags och jag kunde inte hålla mig därifrån. Där fanns mycket fina saker av duktiga hantverkare och med mig hem följde de både hemstickade sockar och två sorters skorpor. 

Idag har jag ägnat nästan hela dagen med att lära känna min nya Overlockmaskin som kom på posten igår. Den är helt fantastisk och har en massa roliga finesser. En av dessa är en söm som heter wave och om man tittar noga på kanten av sjalen så kanske man se den sömmen. Sjalen är fodrad med fleece och kommer bli härlig att ha på sig i vinter.

Inspiration till sjalen kommer från http://w-collection.blogspot.com

Dags att knyta sig. Sov gott!

måndag 24 oktober 2011

Fodral till Iphone

Köpte för ett bra tag sedan klämmor hos Mrs Bao som man kan använda till Iphonefodral. Sydde nått precis när jag hade fått hem dem men tyckte aldrig att det blev riktigt bra. Idag tog jag fram klämmorna och gjorde ett nytt försök och här är resultatet. Eftersom den snälla mrs bao ( www.mrsbao.se ) hade lagt ut en tutorial på måtten och tillvägagångssättet så vart det ju lätt som en plätt ;) 

Nä nu är det nog dags att sluta de blå en stund så jag hinner sova några minuter innan Dexter börjar vråla efter mat :)

Natti natti!

Sista finliret...

...innan jag lämnar ifrån mig mina saker till butik Lilja- Johanna. Det känns spännande och jag hoppas verkligen att det kommer gå bra för dem. 

Mina hemmaknåpade tags som jag slet med en  kväll. Tur jag har en sambo som är superduktig på allt som har med datorer att göra.Ulliga gulliga hjärtan & budskapshjärtan.Mina "festisar" som man kan ha allt möjligt i.  Endel har dem som pryluppsamlare i handväskan för att slippa att allt ligger i botten av väskan. Annars fungerar de bra som ...
...Sminkväska eller......Nappväska... Bara fantasin sätter gränser ;)


Nu har jag sneglat länge nog på de utklippta delarna till Dexters bodysuit...Dags att hugga in :)
Ha en trevlig dag!

torsdag 20 oktober 2011

Shabby chic

Jag kan inte påstå att jag har någon shabby chic stil, men jag tycker det är väldigt fint och roligt att sy sådana saker. Här är två kuddar som jag sytt i vitt bomullstyg och sedan tryckt gamla fotografier på. Dessa ska till en butik som heter Lilja-Johanna som öppnar sista helgen i Oktober. Jag har fått äran att vara med och förhoppningsvis sälja mina alster.

Jag har även knåpat ihop lite "festisar" som man kan ha smink, småsaker, nappar, ja allt möjligt i.
 Dessa får också följa med till butiken, och förhoppningsvis följa med någon hem :)

onsdag 19 oktober 2011

God Jul...? Redan?

Kan inte hjälpa att jag längtar lite till Julen. Kan bero på att i år får vi äran att fira den med Dexter, vår 2 månaders goklimp :) . Har fått lite beställningar redan inför julen och jag tänkte att jag skulle lägga upp lite bilder på dessa. Är man sugen på något själv så är det bara att lägga en kommentar. 


Julpåse att stoppa frukt, nötter o dyl. i. Kanske fylla med något gott och 
ge bort i julklapp till den som har allt . 120 Kr.


 Julpåse att ställa blomkrukan i, ha nötter eller frukt i.
100 Kr.


                           Ullhjärta 45 kr                                             Gå bort påse till vinet eller glöggen. 60 Kr.

tisdag 4 oktober 2011

Idag ska vi iväg och ta kort på Öppna förskolan. Därför tänkte jag att det vore roligt med något hemsytt på lilleman. Så jag knåpade ihop en Pippikofta.