måndag 28 november 2011

Mössor,mössor, mössor....

Idag har jag sytt en massa mössor inför den kommande marknaden i helgen. Många av tygerna gör sig inte riktigt på bild, utan är mycket mer underbara "live" :)  . Min favorit hos barnmössorna är det gröna skogstyget med älgar och rävar på.  


Sen har jag sytt lite vuxenmössor, och där blev den röda med stjärna en solklar favorit hos mig. I love it!




tillsist har jag sytt en massa näsduksfodral för snoriga ungar, gråtiga Mammor och Griniga pappor ;)


Dags att återvända till symaskinen ;)

lördag 26 november 2011

Fösta advent...





Imorgon smäller det! Då är det första advent och det är dags att tända första ljuset. Har sen i fjol vart sugen att sy en "ljuspåse"kalender, och i år vart det slag i saken. Sydde dock bara en och lämnade iväg till butik Lilja Johanna just eftersom det är första advent imorgon, jag var sent ute och de flesta antagligen har fixat sig en adventsljusstake.


Om man sätter i en ljuslykta  med mönster på så blir det ganska effektfullt.

Håller på att förbereda mig för Kajsa kavat marknad också. Känns lite stressigt men det får bli det de blir.
Här är några mobilfodral varav några hamnat hos Lilja Johanna och några hamnar på marknaden.



Sedan har det även tillverkats "festisar" eftersom de hade tagit slut i butiken. Behöll några tills marknaden också.







Sist men inte minst vill jag bara visa en specialbeställning jag fick igår. Det var en kompis till mig som skulle få göra något så roligt som att gå på en Thanksgiving middag. Hon ville ha något med sig till värden och då fick det bli en sån här :

Nä nu är det dags att leta reda på mössmönstren... Hmm vart la jag dem sist....???




torsdag 17 november 2011

Dags för lite torsdags kalas....

Men jag passar på att skriva lite innan. Dexter och jag är bortbjudna på lunch med våra fina vänner Madelene och Alicia. Det ska bli roligt att komma hemmifrån, annars blir det bara en massa "måstesy" och det kan vi ju skjuta på till kvällen :)  . Inatt vart det dock lite sent eftersom jag knåpade ihop en liten födelsedagspresent till en som nyss fyllt 30. Vi får hoppas han gillar den :) 


Sen måste jag bara säga att igår hade jag världens snällaste barn. Det var som att han kände på sig att Mamma behövde sy. Han sov lääänge och var vaken nån stund och var på stråååålande humör. Sen la han sig och sov igen, så jag fick litegrann gjort faktiskt :)
Liten tygkorg som man kan ha till att ge bort med valfritt innehåll i present, dölja fula krukor till blommorna, ha nötter i... finns massor med användningsområden :)



Disk/bakhandduk
Närbild på disk/bakhandduken med pepparkaksrecept
Nä nu är det dags att börja göra sig iordning för "Daten" :)

Over and out!



tisdag 15 november 2011

Lilleman sover...

och jag passar på att sy litegrann. Förra veckan vart det inte mycket gjort för då hade jag fullt upp med planerande av min 30 års middag. Den vart jättetrevlig och otroligt god mat som mina föräldrar och min Moster hade ställt iordning. Jag har tur som har sånna fina människor omkring mig.


Idag har det iallafall blivit några mobilfodral och inatt sydde jag ihop några diskhanddukar.

Älskar tyget som jag sytt handdukarna i. Det är enkelt men ändå juligt. Det är samma tyg som på ena julkudden fast med mindre text.




Dags att börja göra oss iordning för öppna förskolan och därefter är det dags för babymassage :)  Hur underbart är det inte att vara föräldraledig :)

Over and out!

tisdag 8 november 2011

Dags att lägga i en högre växel...

... om jag ska hinna allt jag borde hinna innan jul. Har dels Butik Lilja johanna att sy till och sedan är det dags att börja grubbla på vad som ska säljas på Kajsa kavat marknaden. Och allt detta medans jag har en väldigt sällskapsjuk son som bara vill att Mamma ligger brevid när man ska sova :)



Har knåpat ihop 4 kuddar iallafall , den grå är min favorit. Tycker den är enkel och fin. Påbörjade dessutom 3 st mobilfodral igår men efter att jag sytt fel på det tredje gav jag upp. Var tvungen att hoppa in i duschen för att bli av med lite ilska :)



Jag hoppas att Dexter sover en längre stund idag (just när jag skrev det så hör jag ett skrik inifrån sovrummet, He's awaaaaake :)   )

 ... jaja vi får väl plocka fram bärselen och se om han nöjer sig med det.

Over and out! // Emma

söndag 6 november 2011

Hemma efter en helg i huvudstaden...


Och vilken underbar helg sen :). Vi har debutbott på hotell med lilla D och han uppförde sig exemplariskt! På Lördagen fick jag gå i lugn och ro på syfestivalen och handla tyger så det stod ut genom öronen. Tur att hotellet låg granne med mässan, annars hade jag aldrig orkat bära hem allt :) . Tygerna jag köpte lägger jag upp här ifall någon är sugen på att beställa något.

















Nä nu är det way past my bedtime, så for now...God night.

onsdag 2 november 2011

Kläder till Mamma...

Jag älskar det fina violtyget och idag bestämde jag mig för att sy något till mig själv. Det fick bli två linnen. Pippilinnet var först ut, kantat med vita kantband och en röd rullfåll i nederkant.



 

Det blå viollinnet kantades med svart kantband och fick en slags spets i nederkanten. Jag sydde även på en fuskknäppning med vitprickiga knappar. Under tiden har sonen sovit som en liten stock. 
















.


Han fick även ett litet "rävset" som ska användas i helgen då vi åker på symässa :) .






Dags att fixa lite middag. Over and out!